Advent calendar

sábado, diciembre 01, 2012

En els últims temps s'han popularitzat molt els calendaris d'advent. Tradicionalment, el seu origen es troba a l'Alemanya protestant del segle XIX, on les famílies religioses, feien encendre als nens una espelma cada dia des del diumenge d'Advent (data mòvil segons l'any) fins a la Nit de Nadal. Posteriorment va anar evolucionant en calendaris impresos, normalment amb frases religioses al darrera de cada finestreta. A mitjans del segle XX i passada la II Guerra Mundial ja comencen a sortir els primers calendaris d'Advent que porten petites xocolatines darrera de cada finestra i comencen des de l'1 de desembre, a diferència dels originaris. Així mateix, actualment, hi ha gent que es fa els seus propis calendaris d'advent de forma manual i hi incorpora, a part de xocolatines, altres tipus de petits detalls, des d'una bola per l'arbre de Nadal, o una figureta del pessebre, fins a vals per fer coses que als nens els agradi (anar al cinema, fer una sortida al bosc per fer el pessebre,...). Doncs bé, aquest any, nosaltres hem decidit fer el nostre calendari d'Advent particular. Després de molta estona de preparació (pensar els regals a posar-hi, el disseny de cada paquet,etc...) ja el tenim aquí. Espero que us agradi i us inspiri (encara teniu tot el dia per preparar el vostre calendari...).

En los últimos tiempos se han popularizado mucho los calendarios de adviento. Tradicionalmente, su origen se encuentra en la Alemania protestante del siglo XIX, donde las familias religiosas, hacían encender a los niños una vela cada día desde el domingo de Adviento (fecha móvil según el año) hasta la Nochebuena. Posteriormente, fueron evolucionando en calendarios impresos, normalmente con frases religiosas detrás de cada ventanilla. A mediados del siglo XX, y pasada la II Guerra Mundial, ya empiezan a salir los primeros calendarios de Adviento que llevan pequeñas chocolatinas detrás de cada ventana y empiezan desde el 1 de diciembre, a diferencia de los originarios. Asímismo, actualmente, hay gente que se hace sus propios calendarios de adviento de forma manual e incorpora, aparte de chocolatinas, otros tipos de pequeños detalles, desde una bola para el árbol de Navidad, o una figurita del belén, hasta vales para hacer cosas que a los niños les guste (ir al cine, hacer una salida al bosque para hacer el pesebre, ...). Pues bien, este año, nosotros hemos decidido hacer nuestro calendario de Adviento particular. Después de mucho rato de preparación (pensar los regalos a poner, el diseño de cada paquete, etc ...) ya lo tenemos aquí. Espero que os guste y os inspire (todavía tiene todo el día para preparar vuestro calendario ...).


You Might Also Like

2 comentarios

  1. QUE XULO MIRIN!!! MOLT BONIC!!
    I QUE MACA LA HISTORIA DE L'INICI DEL CALENDARI D'ADVENT, NO LA SABIA!!!

    ResponderEliminar
  2. Aquesta és l'entrada que vaig intentar comentar des del mòbil però no va ser possible... Amb una mica de història, de txocolata i d'Alemanya ja va ser suficient per engrescar-me per llegir l'entrada. Està molt bé aquesta!

    ResponderEliminar