Excursió Costa Brava: Sant Pere de Roda

viernes, octubre 16, 2015




















Camí del Monestir, s/n, 17489 El Port de la Selva, Girona

Els caps de setmana ens agrada fer excursions en família. No ens cal anar molt lluny, en fem prou amb redescobrir llocs que tenim ben aprop. Aquest és el cas de l'excursió del passat diumenge al monestir de Sant Pere de Roda.

Si puges des de Vilajuïga, la primera vista que tens del monestir sempre impacta, encara que l'hagis vist deu vegades abans. Aquest monestir es troba al cim d'una muntanya però mira al mar i això és el que el fa més especial.

Los fines de semana nos gusta hacer excursiones en familia. No nos hace falta ir muy lejos, tenemos suficiente redescubriendo lugares que tenemos cerca. Este es el caso de la excursión del pasado domingo al monasterio de Sant Pere de Roda.

Si subes desde Vilajuïga, la primera vista que tienes del monasterio siempre impacta, aunque la hayas visto diez veces antes. Este monasterio se encuentra en la cima de una montaña pero mira al mar y eso es lo que lo hace más especial.






















El camí a peu fins al monestir des del parquing no porta més d'un quart d'hora i és fàcilment accessible amb cotxets. Les vistes amb el mar de fons valen molt la pena. La idea és gaudir del camí. Fixa't també amb els cartells que voregen el camí: indiquen els noms de moltes plantes autòctones que potser no coneixes!

El camino a pie hasta el monasterio desde el parking no lleva más de un cuarto de hora y es fácilmente accesible con cochecitos. Las vistas con el mar de fondo valen mucho la pena. La idea es disfrutar del camino. Fíjate también en los carteles que bordean el camino: indican los nombres de muchas plantas autóctonas que quizás no conoces!





















Vam estar de sort i el diumenge era el Dia del Patrimoni Cultural i l'entrada era gratuita. No obstant, les tarifes no són gens elevades: entrada normal 4,5€, entrada reduïda (<25 anys, >65 anys entre altres) 3,5€ i entrada superreduïda (grups escolars i famílies nombroses i monoparentals 2€). Menors de 8 anys i persones a l'atur, entre altres GRATUÏT. Els horaris en època de tardor-hivern són de 10 a 17:30h, o sigui que val més no anar-hi gaire tard!

A l'interior et donen un plànol amb les diferents ubicacions numerades i l'explicació de cada punt. Els nens s'ho van passar molt bé seguint els números: no s'en van deixar escapar ni un!

Tuvimos suerte y el domingo era el Día del Patrimonio Cultural y la entrada era gratuita. Sin embargo, las tarifas no son nada elevadas: entrada normal € 4.5, entrada reducida (<25 años,> 65 años entre otros) € 3.5 y entrada superreducida (grupos escolares y familias numerosas y monoparentales 2 €). Menores de 8 años y personas en paro, entre otras GRATUITO. Los horarios en época de otoño-invierno son de 10 a 17: 30h, así que es mejor no ir demasiado tarde!

En el interior te dan un plano con las diferentes ubicaciones numeradas y la explicación de cada punto. Los niños se lo pasaron muy bien siguiendo los números: no dejaron escapar ni uno!


















Si voleu prendre alguna cosa, dins mateix del monestir hi ha una cafeteria-restaurant. Encara que només sigui per prendre-hi un cafetó, les vistes són espectaculars.

Si quieres tomar algo, dentro mismo del monasterio hay una cafetería-restaurante. Aunque sólo sea para tomar un café, las vistas son espectaculares.

Just en la zona del pàrquing, hi ha el poblat de Santa Creu. Aquest poblat va sorgir per atendre la multitud de peregrins que viatjaven al monestir. Va arribar a ser un poblat d'unes 500 persones amb tots els serveis. Val la pena pujar-hi doncs les vistes, si és possible, encara són més encisadores!

Justo en la zona del parking, está el poblado de Santa Creu. Este poblado surgió para atender la multitud de peregrinos que viajaban al monasterio. Llegó a ser un poblado de unas 500 personas con todos los servicios. Vale la pena subir pues las vistas, si es posible, aunque son más encantadoras!




















Aquí el mar i el cel es confonen en un de sol, no et sembla??
Aquí el mar y el cielo se confunden en uno solo, no crees??

Trobaràs tota la informació a la web
Encontraras toda la información en la web 
http://www.mhcat.cat/monuments_i_territori/monuments/conjunt_monumental_de_sant_pere_de_rodes

You Might Also Like

3 comentarios

  1. Ei! No coneixia aquesta zona, i m'han vingut moltes ganes d'anar! M'ho apunto!! Una abraçada.

    ResponderEliminar
  2. Doncs val la pena Nuria!! Per cert...crec que ens veiem al Hello!Bloggin Pro. Uf quin nivell!!!

    ResponderEliminar
  3. Sí, serem companyes de curs, a veure com ens va! Segur que genial!!

    ResponderEliminar