Fromage

miércoles, febrero 06, 2013

Un assortit de formatges és una bona opció per fer un sopar a casa. Es pot acompanyar amb mermelades de diferents tipus, de ceba, de tomàquet, d'albercoc, etc... i també hi combinen molt bé els fruits secs, sobretot amb els formatges més forts, tipus roquefort, blau o formatges molt curats. Una de les parts més importants de preparar un assortit de formatges, però, és el pa. Hi ha pans de tot tipus, pans de cereals diferents i amb ingredients diferents. Els experts dirien que cada pa té un formatge, però a mi m'agrada anar variant i descobrint les meves pròpies combinacions. En aquest cas, vam posar quatre formatges: un tendre de cabra, un formatge curat d'ovella, un brie amb tòfona negra i un blau francès. Els fruits secs eren nous i avellanes. I de pa vam posar coca de pa, pa de ceba i pa d'avellanes i panses. La meva combinació guanyadora va ser: el formatge tendre de cabra i el brie amb tòfona amb coca de pa amb tomàquet, el formatge curat d'ovella amb el pa d'avellanes i panses i el formatge blau amb el pa de ceba, ja que la dolçor de la ceba li treia una mica la fortor. I vosaltres, quins formatges, pans, mermelades i fruites utilitzeu?? Idees, idees...

Un surtido de quesos es una buena opción para hacer una cena en casa. Se puede acompañar con mermeladas de diferentes tipos, de cebolla, de tomate, de albaricoque, etc ... y también combinan muy bien los frutos secos, sobre todo con los quesos más fuertes, tipo roquefort, azul o quesos muy curados. Una de las partes más importantes de preparar un surtido de quesos, sin embargo, es el pan. Hay panes de todo tipo, panes de cereales diferentes y con ingredientes diferentes. Los expertos dirían que cada pan tiene un queso, pero a mí me gusta ir variando y descubriendo mis propias combinaciones. En este caso, pusimos cuatro quesos: un tierno de cabra, un queso curado de oveja, un brie con trufa negra y un azul francés. Los frutos secos eran nueces y avellanas. Y de pan pusimos coca de pan, pan de cebolla y pan de avellanas y pasas. Mi combinación ganadora fue: el queso tierno de cabra y el brie con trufa con coca de pan con tomate, el queso curado de oveja con el pan de avellanas y pasas y el queso azul con el pan de cebolla, ya que la dulzura de la cebolla lo suavizaba un poco. Y vosotros, qué quesos, panes, mermeladas y frutas utilice? Ideas, ideas ...




Ah, sí i els cartellets amb el tipus de pa no podien faltar, en aquest cas amb pissarra.
Ah, sí y los cartelitos con el tipo de pan no podían faltar, en este caso con pizarra.

You Might Also Like

4 comentarios

  1. Ummmm!! Aquest post m'encanta!! El formatge és la meva passió també!!
    Fa uns dies vam menjar uns talls de formatge curat amb confitura de violetes. Boníssim!! Vam veure aquesta confitura en una botiga i ens va cridar l'atenció, doncs no és tan típica com d'altres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Uau... confitura de violetes... que especial! Això s'hauira de provar!

      Eliminar
  2. Que post más lindo con esos carteles . Tu blog me ha encantado
    Muchos saludos
    Angeliva

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias Angeliva, me alegro que te haya gustado. Espero que nos veamos pronto por aquí de nuevo!

      Un beso!!

      Mirin

      Eliminar