Planificar menús

lunes, septiembre 14, 2015Quins nervis!! Avui comença l'escola, retorno a la feina després de les vacances, en definitiva, tornem a l'ansiada (o no tant...) rutina!!! A mi el mes de setembre, com ja et vaig explicar en aquest post, em dóna per planificar, iniciar coses, començar projectes,... Porto les piles carregades i a més em coincideix amb un moment de temporada baixa a la feina, pel que aquests mesos fins passat Nadal portaré un horari relativament normal (espero...). Per això avui, com que és un dia perfecte per pensar en organització, rutines, etc... t'explico com planifiquem a casa els menús setmanals.

Qué nervios !! Hoy empieza la escuela, retomo el trabajo después de las vacaciones, en definitiva, volvemos a la ansiada (o no tanto ...) rutina !!! A mí el mes de septiembre, como ya te expliqué en este post, me da para planificar, iniciar cosas, empezar proyectos, ... Llevo las pilas cargadas y además me coincide con un momento de temporada baja en el trabajo, por lo que estos meses hasta pasado Navidad llevaré un horario relativamente normal (espero ...). Por eso hoy, como es un día perfecto para pensar en organización, rutinas, etc ... te cuento como planificamos en casa los menús semanales.


Nosaltres fem servir els organitzadors setmanals de Mr.Wonderful (el pots comprar aquí). Aquests concretament, porten un iman per penjar a la nevera i al costat la llista de la compra i els fulls es poden arrencar per separat, cosa que està bé si encara no t'has descarregat l'app Wunderlist que et vaig recomanar aquí (si ja ho has fet, això no et servirà...). No obstant, a internet hi ha milers de planificadors de menús preciosos i gratuïts per descarregar, t'en deixo uns quants que a mi m'agraden: 

Nosotros usamos los organizadores semanales de Mr.Wonderful (lo puedes comprar aquí). Estos concretamente, llevan un imán para colgar en la nevera y al lado la lista de la compra y las hojas se pueden arrancar por separado, lo que está bien si aún no te has descargado la app Wunderlist que te recomendé aquí (si ya lo has hecho, eso no te servirá ...). Sin embargo, en internet hay miles de planificadores de menús preciosos y gratuitos para descargar, te dejo unos cuantos que a mí me gustan:                                                       

         


Doncs bé, jo solia fer el menú setmana a setmana, no obstant com que cada diumenge havia de trobar temps per fer-ho, al final vaig acabar deixant-ho. El que fem ara és que tenim uns 4-5 menús per estació (així adequem els tipus de menjar i els ingredients de temporada) i els intercalem cada setmana un de diferent (els pots plastificar i tenir-los guardats d'un any per l'altre). Per exemple, aquí us passo dos dels que tinc preparats per aquesta tardor:

Pues bien, yo solía hacer el menú semana a semana, sin embargo cada domingo tenía que encontrar tiempo para hacerlo, y al final acabé dejándolo. Lo que hacemos ahora en casa es preparar unos 4-5 menús por estación (así adecuamos los tipos de comida y los ingredientes de temporada) y intercalamos cada semana uno diferente (los puedes plastificar y tener guardados de un año para otro). Por ejemplo, aquí os paso dos de los que tengo preparados para este otoño:

Com veieu, els ingredients base sempre són els mateixos: verdura, amanida, arròs o pasta (no ens agrada gaire per sopar) amb un segon de peix (2 dies setmana), ous (un dia setmana) i carn (dos dies setmana màxim). Els dinars només són per mi i per en Rode (quan treballa a la tarda), els nens dinen a l'escola o a casa els avis, depèn dels dies. El divendres sempre toca pizza i el diumenge solem menjar una mica el que a cadascú li ve de gust sense cuinar massa. Pel que fa a la crema de verdures, pot canviar d'ingredients en funció del que tinguem de temporada (carbassó i porro, pastanaga, carbassa, etc.) igual que la verdura, que pot ser mongeta, patata i pastanaga, patata i pèsol, mongeta sola, ensaladilla, etc..

Quan es vagi acostant el moment d'incorporar les sopes i els plats més d'hivern, començarem amb els menús d'hivern. Si us sembla, puc compratir-ne uns quants quan els tingui a punt!!

Como veis, los ingredientes base siempre son los mismos: verdura, ensalada, arroz o pasta (no nos gusta mucho la pasta para cena) con un segundo de pescado (2 días a la semana), huevos (un día a la semana) y carne (dos días semana máximo ). Las comidas son sólo para mí y para en Rode (cuando trabaja por la tarde), los niños comen en la escuela o en casa los abuelos, depende de los días. El viernes siempre toca pizza y el domingo solemos comer un poco lo que a cada uno le apetece sin cocinar masa. En cuanto a la crema de verduras, puede cambiar de ingredientes en función de lo que tengamos de temporada (calabacín y puerro, zanahoria, calabaza, etc.) al igual que la verdura, que puede ser judía, patata y zanahoria, patata y guisantes , judía sola, ensaladilla, etc ..

Cuando se vaya acercando el momento de incorporar las sopas y los platos más de invierno, empezaremos con los menús de invierno. Si os parece, puedo compartir unos cuantos cuando los tenga a punto!!

I tu? Com planifiques els menús diaris? M'agradarà que ho comparteixis!
¿Y tu? Cómo planificas los menús diarios? Me encantará que lo compartas! 

You Might Also Like

0 comentarios